Selongkarlah

Sape Aku

My photo

Sape Aku?.Aku Pon Tidak Tau....dalam misi mencari diri sendiri...sedang mengenal selok-belok dan erti kehidupan..

Saturday, August 6, 2011

Aku Seorang - Diari Ramadhan #6 Siri 1



______________________________________
_______________________________________________________

"Seorang Diri"

_______________________________________________________
______________________________________





Dulu aku
__________________________________________




bersama mereka




Sekarang Aku
_______________________________________________




 seorang diri



ceyh nak EMO2 pahal??..haha..tak ada benda, aku seorang diri bukan bermakna aku di tinggalkan oleh kawan eh...diorang bertiga ni lah kawan baik aku semasa DIPLOMA dan juga DEGREE...ye walaupon ada masa berselisihan faham..tp still bersama...


ok2 dah...ni merupakan Editing paling bangang n paling susah aku kena buat....aku kena MENGHILANGkan minah2 (gadis2) ni...aku nak bolot gambar ni....buang diorang jauh2....buat menyemak je....haha...kalo dilihat dengan teliti, gambar yg di edit ni mmg banyak CELAnya...al maklum lah ni first time menghilang2 kan org ni...mcm magic...POOP! hilang...kelebihan cara edit ni, tak perlu ko nak koyak2 kan gambar bila gaduh2 dgn org...kalo org dulu2 bila putus cinta, koyak gambar jadi separuh, bila benci org tu, koyak gambar...sekarang dah tak perlu buat cmtu lg dah...edit je..senang..haha

wah dah lama jugak aku tak buat tutorial PHOTOSHOP ni...aku bukan nya EXPERT pon bab2 editing ni tp ilmu yg aku tau aku cuba kongsikan...kalo kita LOKEK ilmu, Ilmu lokek nak dtg kat kita...

sebelum ni aku ada buat Tutorial yg tak seberapa...ni LINK2 yg pernah aku buat dulu2...



_________________________________________________




_________________________________________________










22 comments:

  1. wahhh
    tolong hilangkan kawan2 aku juga
    aku nak bolot juga pic sorang2
    hehehehe

    ReplyDelete
  2. @hans : haha...boleh2..mari kita bolot gambar sorang2...conquer gambar tu...

    ReplyDelete
  3. hehehe macam2 kita boleh buat dgn photoshop :)

    ReplyDelete
  4. ehhh baru tau laa. haha
    nk blaja gak la. senang nanti bole buat magik sendiri kat bdk2 kecik. muahahah

    ReplyDelete
  5. Aiseyh, cayalah! macam mana hilangkan depa? ajaqlaaa.. nak try jugak.. best nii.. HEHE

    MySuaraBlog: Jadikan TELUR Sebagai Pilihan

    ReplyDelete
  6. huiyooo..

    magic..

    macamana buat..

    waakakkaka.

    tajuk bukan main saspen lagi..

    ahahha

    ReplyDelete
  7. kesian diorg xpasal2 kena hilangkn diri..

    ko letak diorg ktne tu??hehe

    ReplyDelete
  8. @etong : betul2..mcm2 kita bole buat..hehe

    @zwan :hehe..nanti aku cuba buat tuto

    @hidayat : haha..tajuk mcm kononya Home Alone je..haha

    @fatin : diorang dah kena campak jauh2 masuk dlm longkang tu..hehe

    ReplyDelete
  9. @iamsilah:haha...kesian budak2 kecik di perdaya ..haha

    ReplyDelete
  10. @imanshah : haha..yes ajaib..haha :)

    ReplyDelete
  11. hhaha gempak header...sebijik terus kua
    hurmm pandai edit gambar...put a lot of effort

    ReplyDelete
  12. @edy : harimau malaya tu..haha...biasa je ni..ni pon belaja2 sendiri je..

    ReplyDelete
  13. afiq guna Clone Stamp @ Patch Tool?

    guna Patch Tool lg mudah..

    lps tu guna Blur Tool utk soft kn gmbr..so xnmpk gmbr tu ditampal..

    anywy gud luck,

    ReplyDelete
  14. @anon : la kenapa tak tinggal kan nama?...kenal ke?..hehe..yup guna clone stamp...patch tool tak tau mcm ne la..haha...tu la baru try2 buat benda ni...lps ni baru nak try sekali lagi..tenkiu ya for the tips :)

    ReplyDelete
  15. nanti aku bagi gambo yang ramai2 dalam 30 orang kasi ko hilangkan diorang..boleh? hahahaha

    ReplyDelete
  16. @Hans: haha...perghhh 30 org!!! Boleh2...tp nanti ko terhilang sekali lah...sbb aku buang gmbr tu terus...siksa nak edit bg 30 orang hilang...hahahahha

    ReplyDelete
  17. editing paling bangang apakebende, at least tahu edit dari taktau langsung. huhu

    ReplyDelete
  18. @syakey : haha..bangang aku maksud aku buat cincai2 je..haha...

    ReplyDelete
  19. anonymous nie ejam..if kenal lg..

    ReplyDelete
  20. @anon : ooo ejam uitm perak??...msti la ingt lagi..haha..mana boleh lupa...

    ReplyDelete