Selongkarlah

Sape Aku

My photo

Sape Aku?.Aku Pon Tidak Tau....dalam misi mencari diri sendiri...sedang mengenal selok-belok dan erti kehidupan..

Saturday, July 30, 2011

Gambar Seribu Erti Ben Ashaari




_______________________________________
________________________________________________________

"Biar Gambar Berbicara"
-segmen Ben Ashaari
________________________________________________________
_________________________________________



Wah!!..woah!!..yeah!!..dengan julung-julung kali nya hati ini AKHIRNYA TERDETIK untuk mengJOIN segmen oleh Ben Ashaari....aku dari dulu mmg teringin nak join Segmen2 yg di CIPTA oleh abg Ben ni, tapi baru sekarang BERANI untuk sertai sama...motif ko nak takut?..aduhh...ok sape yg nak tengok cara2 join segmen kali ni, KLIK lah banner yg MACHO kat bawah ni...



ha HAMEK ko besar punya aku kasi...haha..



Senang je segmen kali ni..just sediakan gambar yg kita amik yg KONONYA rasa LAWA sangat lah kan..yg Terbaik pernah diambil..terbaik bukan bermaksud mesti ko amik guna DSLR yg besar kebabom tu...kalo guna kamera HANDPHONE je pon dah cukup..asalkan gambar yg di ambil memberi makna kepada kita...tak kesahlah kalo Gambar sendiri duduk depan cermin pose mulut MUNCUNG2, MATA BESAR2 pon tak pe...asalkan gambar tu rase yg terbaik pernah diambil...ok2 dah cukup membebel..tengok gambar di bawah...





okey sape kata senang SEGMEN ni??..susah jugak wooo..aku nak mencari gamabr2 yg terbaik, yg membawa makna..aku Godek2 balik ALBUM2 dlm laptop aku ni...aaduh nak pilih mana satu???...so akhirnya aku pilih yg ni..seriously gambar ni mungkin bukan yg terbaiklah..tetapi sekurang2nya gambar ni ada sesuatu yg nak di sampaikan....aku juga ada buat satu PUISI enggunakan gambar ni dulu..nak baca PUISI tu??..SINI...taklah seberapa sangat


gambar ni merupakan gambar dalam bilik aku...mahupon bilik aku ni kecil, agak sempit...namun aku bersyukur, kerana aku masih ada tempat untuk berteduh...ada katil, ada meja, kipas..itu sudah cukup...tak perlu aku bersusah payah nak membuat alas tempat tidur dari cebisan cebisan kotak mahupon surat khabar...aku bersyukur aku tidak merempat.....

di dalam bilik ini juga aku banyak menghabiskan masa...solat, online DUAPULOHEMPAT jam, membaca buku,dan hanya aku dan ALLAH saje yg tahu ape yg aku buat dlm bilik ini...

jadi inilah yg gambar yg TERBAIK yg tak seberapa Terbaik dari aku...okbye..





p/s: kalo nak letak gambar bawah ni ok jugak kan?...






ALLAHUAKBAR!!...Ramadhan Isnin ni..syukur dlm bulan Syaaban aku telah berjaya berpuasa sunat beberapa kali...moga Bulan Mulia ni memberi KEBERKATAN dan RAHMAT untuk hidup aku sekeluarga, rakan2, dan juga semua Muslimin dan Muslimat..insyaallah...




29 comments:

  1. sentiasa bersyukur.asal selesa berteduh dah
    ok.kan.
    eh,nice pict second tu, ;)

    selamat berpuasa beb.

    ReplyDelete
  2. @fiqa : betol2..hehe..makaseh beb.. :)

    ReplyDelete
  3. Haii saya datang dari segmen..Hurm cantik gambar2 tu kan?..huhu...jom singgah ke blog saya^^ : Segmen Ben Ashaari | Aku Penyayang

    ReplyDelete
  4. suka pic angle tue . mcm adr sesuatu .

    ramadhan mkin hampir . semoga kter peroleh kebaikan bersama . INSYALLAH .

    http://seliparhitam-taliturqoise.blogspot.com/2011/07/minat-lain-aku.html

    nie ada buah tgn nie :) huhu

    ReplyDelete
  5. nice pic..!!!
    singgah dari segmen abang ben...
    singgah sini plak..

    http://misschubbycheek.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-jom-letak-gambar.html

    ReplyDelete
  6. @dayah : hehe..terima kasih

    @dhiya : nama2 allah mmg indah :)

    @ikan : insyaallah...perghhh..ada buah tangan lagi tuuuu..thanks!! :)

    @misschubby : terima kasih singgah...terima kasih ye :)

    ReplyDelete
  7. Okay, pic2 yg awak amek tu mmg cun! pic pertama tu sy suka..

    ReplyDelete
  8. coolio..nmpak oldskool..

    pic yg bwh tu lg terbaik..hehe..

    sy follow..

    ReplyDelete
  9. nice photos :D


    salam singgah dari segmen Ben dan salam Ramadhan :)

    ReplyDelete
  10. @fatin : hehe...terima kasih kerana follow ye :)))

    @Syarlynna : tenkiu :...salam ramadhan pd kamu jua... :)

    ReplyDelete
  11. terbaekk!! salam ramadhan al-mubarak..

    dtg dri segmen abg ben jugak..
    http://dearked.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html

    ReplyDelete
  12. pic1: kesunyian..
    pic2: kebesaran-Nya..

    http://aq-islam.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-nak-tengok-gambar.html

    ReplyDelete
  13. @ked : terima kasih ye..salam ramadhan pada kamu jua.. :)

    @heidi shafiq : thanks beb.. :)

    @aq noor : wah boleh terjemahkan gambar tu..mmg betol :)

    ReplyDelete
  14. akhirnya ko join juga kan
    hehehehe
    okay la
    bersyukur tanda sayang pada Allah
    :-)

    ReplyDelete
  15. @hans : haha..dah sampai seru utk mengeJOIN..hahah

    ReplyDelete
  16. wahh. cantik gambar2 tu.. smart! ;)

    singgah dri segmen abg ben~

    ReplyDelete
  17. @fida : terima kasih singgah sini ye :)

    ReplyDelete
  18. perghh asal bilek kau kemas doe..bilek aku berselarak..bju merate2 :D

    ReplyDelete
  19. nice pic..jom jenguk2 my pic pula

    http://cheritasesuatu.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-mesra-blog-dengan-gambar.html

    ReplyDelete
  20. @sirap : haha..yeke..kemas ke tu?..padahal aku kemas sbb nak tangkap gambar je..haha

    @akusesuatu : makaseh.. :) ok

    ReplyDelete
  21. kalau org lain cakap tak paham, ada org lain yang melihat gambar tu dari perspektif yang berbeza

    selamat berpuasa

    ReplyDelete
  22. @iman : betol2...salam ramadhan :)

    ReplyDelete
  23. haha..bagus jugak kau kemas2 dr aku..lepas nih bole tolong kemas bilek aku..haha..aku tgk dah ta de ruoe bilek dah doe :D

    ReplyDelete
  24. @sirap :haha..boleh, asalkan ada bayaran..ceyhhh..haha

    ReplyDelete