Selongkarlah

Sape Aku

My photo

Sape Aku?.Aku Pon Tidak Tau....dalam misi mencari diri sendiri...sedang mengenal selok-belok dan erti kehidupan..

Tuesday, July 26, 2011

Rindu Ramadhan



_________________________________
__________________________________________________

"Rindu Ramadhan"

___________________________________________________
_______________________________


ya Allah...hrmm..beginilah hari2 aku...hari2 benda yg sama aku lakukan...mcm org tak ada LIFE...haha...tp itulah aku...tak lama lagi, minggu depan dah masuk Ramadhan, so maknaya semakin dekat nak masuk semester baru...masuk sem baru dlm bulan SEPTEMBER...tp, bila aku fikir2 balik..wah Ramadhan..best sugguh time bulan puasa ni...lebih2 lagi jika berpuasa bersama rakan2...bukannya aku nak kata puasa bersama Keluarga tak best...tp FEEL berpuasa bersama kawan2 kat kampus sangat lain...kalo kat rumah, sahur, buka semua Mak sediakan...tp kalo kat kampus...semua kena cari sendiri (walaupon duit mak bapak)....

tu lah yang aku rindu...first time aku berpuasa jauh dari keluarga ialah semasa semester pertama aku di UiTM Perak...fuh sangat lah terbaik...utk sahur tgh2 malam cari makan, simpan sampai ke waktu sahur..kalo dah takut tak dpt bangun utk bersahur...lepas beli tu, terus melantak...

time berbuka...lagi best..pergi ke Bazaar ramadhan sama2 kawan...beli tu beli ni...kongsi sama2..wah teringat zaman masa tu..makan kat lantai..bentang surat khabar sebagai alas..kalao juadah air, bermacam2 di beli....balik dari kelas, terus shoot ke Bazaar..kalo lambat takut habis..mmg semua budak Sekelas berduyun2 mcm Rombongan Cik Kiah ke Bazaar pon ada..

tp kali ni lain, Ramadhan aku tak lagi bersama kawan2...mungkinkah aku dpt merasai berpuasa bersama Rakan2 lagi?...insyaallah, jika di beri kesempatan, di panjangkan umur, ada lah nanti.. :) tp apa2 pon aku bersyukur, kali ni aku dpt berpuasa sekali  lagi di samping IbuBapa, kakak, abang dan adik aku...alhamdulillah..itu saja yg aku pinta..





2 comments:

  1. ingat waktu perak..bazar punye la juah kat belakang..adoi

    ReplyDelete
  2. tau tak pe..jauh gile..kalo time hujan tu lg lah..haha....

    ReplyDelete