Selongkarlah

Sape Aku

My photo

Sape Aku?.Aku Pon Tidak Tau....dalam misi mencari diri sendiri...sedang mengenal selok-belok dan erti kehidupan..

Thursday, August 4, 2011

Aku Mimpi Basah - Diari Ramadhan #4 Siri 1



_________________________________
_______________________________________________________

"Mimpi Basah"

_______________________________________________________
________________________________



Mimpi Basah?! ....dah pergi buang jauh2 pemikiran KARAT, KUNING dan GERSANG anda...ni bukan Mimpi Basah yg korang suka tu....eh?...haha...ok2 mimpi basah?..tajuk agak nak cari KONTROVERSI je...haa apa yg basah?..

aku pon pelik semalam First Time aku tido awal sejak cuti semester ni...sebelum ni lepas SUBUR SUBUH baru nak tutup rapat2 mata ni, dan bangun bila matahari dah terpacak...*bak kata mak aku*....dan ada ADEGAN yg betul2 pelik masa aku tido awal tu...aku mimpi basah..iaitu bukan basah apa, tapi MENANGIS....iya di ulangi MENANGIS aka CRYING, keluar air mata....

mungkin ini di sebabkan TIDO yg melampau,yg akhirnya menyebabkan LEMAK2 terkumpul, sehinggakan MIMPI pon boleh terasa benar...oooh...

mimpi tu seakan BETUL...aku MENITISKAN AIR MATA menangis tu sebab BERGADUH dgn kakak aku, tup2 aku tersedar aku menangis dlm tidur...oihhh pelik betul....ceyh gaduh2 pon boleh nangis...tak cool lah nangis2..hah..apa ingat LAKI tak boleh nangis ke??..

dah tu je nak HUPDATE...dah la baru sekarang nak update...nmpk sangat BERSENGKANG MATA sampai ke petang....aishhh, makruh2......korang ada pernah mimpi BASAH mcm aku?..ke mimpi BASAH yg betul2 BASAH?...*tak pe, aku tak perlu tahu*



P/S : Jarang aku ingat apa yg aku mimpi....apa2 pon Mimpi itu Mainan tidur, lepas ni aku tak akan lupa nak BASUH KAKI yg berKURAP dan berKUDIS time nak tido


P/S 2 : ada satu lg AKSI yg paling terbaik dlm mimpi aku tu, SCENE dimana aku MENGETUK kepala kakak aku guna KUALI, ye kuali...dgn HEBATnya kakak aku tak ape2 bila kena ketuk...DAHSYAT...


P/S : Di ingatkan bahawa jika anda BETUL2 BERMIMPI BASAH, maka PUASA anda tidak TERBATAL ye...jangan yg ada yg suka2 " Eh aku TERmimpi basahlah, terbatal puasa aku"...tak ada istilah BATAL puasa di situ ye..





13 comments:

  1. hohohohoho
    bangun mimpi lepas tu menangis ada la
    kalau time tidur menangis2 aku xpernah lagi rasanya
    hahaha
    mimpi
    biasalah tu
    aku mimpi jatuh gunung everest pun elok jer bangun balik
    hahahahaha

    ReplyDelete
  2. @hans : bapak brutal jatuh gunung everest...haha...aku teringin nak mimpi jadi SUPERHERO je ni..haha

    ReplyDelete
  3. owh..aku penah mimpi jadi superhero
    best weih
    leh lompat tinggi2
    hahaha

    ReplyDelete
  4. @hans : best gile mimpi ko...jadi superhero lagi...haha

    ReplyDelete
  5. akakkaka

    aku selalu je basah!!!

    tiap2 hari tauuuu...

    asal bangun je mesti basah..

    tapi bukan basah tuutttt tuutt

    tapi basah sebab peluh..

    bangun tengahari matahari dah terpacak2 menyinar..

    panas ohh..

    x suka bangun tengahari..

    tapi apa boleh wat..

    dah jadi habit time cuti ni..

    kahkahkah

    ReplyDelete
  6. @hidayat : haha..same la weyh..aku selalu tdo smpi tgh hari..haha..cuti2 ni tak da benda nak buat asyik tdo je.hahaha..

    ReplyDelete
  7. 1st time singgah sini..

    Salam ramadhan..

    ReplyDelete
  8. @adie : haha..selamat datang ke teratak budak konon2nya Blur..haha..
    salam ramadhan :)

    ReplyDelete
  9. Hahaha, saya selalu bangun waktu tghhari dan badan dah berpeluh....

    ReplyDelete
  10. @azham : haha..matahari dah terpacak mmg berpeluh la...selalu jugak mcm tu..hehe

    ReplyDelete
  11. urm mgikut kepercayaan kaum wa, biasanya sebab nanti ada gaduh2 manja ngan that person yg bole mguris perasaan =)

    ReplyDelete
  12. @jue : oh yeke?..ala kiteorg mmg selalu gaduh2..tp lps tu baik semula...bak kata pepatah "air dicincang tak akan putus"...hehe..sorry bermadah pujangga pulak..haha

    ReplyDelete