Selongkarlah

Sape Aku

My photo

Sape Aku?.Aku Pon Tidak Tau....dalam misi mencari diri sendiri...sedang mengenal selok-belok dan erti kehidupan..

Saturday, June 25, 2011

TIKAM DARI BELAKANG - butang dajjal

____________________________________________________________________________________


"Tikam Dari Belakang"
-Butang Dajjal

_____________________________________________________________


saya guna aku...eh mcm penah dengar ayat ni...tapi dimana ye??...haha..MYNAMEISNAMEE

Pernah rasa kawan "Tikam Dari Belakang?"...aku dpt rasa aku akan ditikam dari belakang..tapi aku tak akan Cepat Melatah..tajuk nak gempak tapi tak bermaksud mcm tu pon...ape yg aku  nak cuba kongsikan di sini hanyalah pengalaman yg aku rasa...samar2, tapi perit...luka di hati siapa yg tahu kan?....ok tak perlulah aku bermukadimah panjang berjela2...ok semua ini memang perit untuk aku ungkapkan..memang sukar untuk aku kongsikan..tapi kalo bukan dengan berBlog, sape je nak mendengar keluhan aku ni...ceyh keluhan..ayat sume Bajet nak serius je..ko ingat ni BLOG SERIUS..haha

oklah...maybe tajuk entry kali ni agak DRAMATIK, tapi itulah yg aku dpt rasakan...kenapa?..semua ni berlaku kerana di sebabkan hal yang remeh temeh..aku pon tak faham kenapa org boleh tinggalkan kawan atas dasar ini...so, ape yg aku dah buat?...well straight to the point..korang ada Facebook? Twitter? Myspace ataupon yg dah lapuk dek zaman Friendster?..hmm mesti adakan..kalo ada pon maybe dah Deactivate..perasaan yg aku rase ni mmg aku rasa dalam 1000 orang aku sorang je pernah rase...tau kenapa?..perasaan aku bercampur baur..MARAH+KELIRU+LUCU+BERSALAH..pernah tak rasa di kecam oleh sesetengah orang?..pernah?..ye kalo sudah ada FB dan Twitter, mesti korang sume pernah rase...

tetapi kali ini pelik sikit..there's a twist in this Social Networking Game...kenapa?..semuanya ada kaitan dgn butang FOLLOW..siapa sangka ada muslihat Dajjal di sebalik butang follow ni...kenapa aku panggilnya DAJJAL?..sebab dajjal ni memang suka untuk memutar belitkan manusia agar bermusuh musuhan..kan..sehingga "kawan pon makan kawan"...butang dajjal ni lah permulaan bagi segala-galanya...kenapa??..di sebabkan butang dajjal inilah yg menyebabkan aku di tinggalkan kawan aku..ye aku tak tipu..namun sedajjal-dajjal benda ini pon, manusia masih boleh berfikir kan?..fikir dengan waras, fikir dengan jelas...kita sebagai manusia seharusnya pandai mengenepikan permuslihatan ni...

kenapa?kenapa ia satu masalah?..ia, itu yg menjadi persoalan..kenapa?..aku di tinggalkan kawan aku sendiri yg aku kenal sejak dari peringkat diploma lagi disebabkan aku Menekan butang Dajjal ni...aku di tafsirkan sebagai seorang yang PELIK, suka merampas kawan2 orang lain...what?..like seriously?. aku Follow seorang rakan kepada rakan aku itu bukan untuk mencuri rakan anda..tidak..bukan itu maksud aku...orang follow seseorang hanya untuk mengenali orang itu..mungkin anda tidak suka dengan cara aku untuk BERKAWAN dengan KAWAN anda...tapi sampai begitu sekali seorang yg dipanggil KAWAN meninggalkan KAWAN di sebabkan hal yg remeh ni....kenapa tak boleh berfikir dengan waras wahai kawan...fikirlah..

konsepnya sama..twitter dan juga blog..konsepnya sama...Twitter pon di panggil sebagai MicroBlogging kan..kita perlu ke Keizinan untuk follow blog yg kita suka?..tak kan...ada anda perlu keizinan untuk follow blog saya aku?..tak..berserah pada masing2..jadi aku di tinggalkan hanya di sebabkan aku FOLLOW KAWAN kepada KAWAN aku ini...memang cetek pemikiran anda rupanya KAWAN...anda masih tidak faham bagaimana Laman Sosial berfungsi...This is how social networking works...sometimes people follow person who they don't know...dah jangan kata pada aku yg kau tidak pernah Follow orang yg tidak kau kenal...jadi kau follow LADY GAGA buat ape?..dia ada kenal kau ke Wahai KAWAN yg budiman...aku kesian dgn pemikiran sesetngah orang..ye aku akui aku pon masih belajar tentang siku liku kehidupan...tapi tak bermaksud dalam mengenai erti kehidupan itu aku sanggup mengenepikan orang yang di panggil KAWAN...

jika anda tidak suka saya aku follow KAWAN anda..jadi sebagai suggestions, tolonglah WATERWARK gambar kawan2 anda dangan perkataan "MY FRIENDS ONLY"...atau "THIS IS MY FRIENDS GET YOUR OWN"..mcm tu baru lah aku tahu...kenapa aku di persalahkan dengan benda yg aku tidak tahu...jika wahai KAWAN anda berterus terang aku tak akan terhegeh2 hendak menekan butang dajjal itu...tapi bagi aku, jika anda hendak follow kawan aku itu tidak mengapa...tekan lah butang itu...aku tak LOKEK untuk berkongsi kawan...kerana aku tahu kawan2 aku semua layak dijadikan sebagai kawan.."KAWAN BIAR BERIBU, KEKASIH BIAR SATU"...

berguling2 dikatil..butang dajjal ini menimbulkan pelbagai persoalan di minda aku...kenapa KAWAN ini bersikap begini?..adakah KAWAN, kamu takut untuk aku mengetahui RAHSIA TERBESAR DALAM HIDUP KAMU?..Ini juga satu PERSOALAN..




p/s: dalam tempoh masa kita berkawan, aku semat dalam hati, biar orang kadang2 kata kita sombong, kita pelik, kita bodoh, kita angkuh, kita hodoh, kita bebal, kita sengal, namun jika seseorang itu di panggil KAWAN, selamanya akan dipanggil KAWAN...alhamdulillah sekurang-kurangnya Allah dah tunjukkan aku untuk mengetahui siapakah KAWAN yang sebenar..





8 comments:

  1. tajuk jer da gempak..
    topic menarik bro..
    keep it up...

    ReplyDelete
  2. naz:haha..kena kasi gempak sikit..biar dramatik..haha...btw thanks :)

    ReplyDelete
  3. haha..aku pon tak tau...lawak dow smpi mcm tu sekali benda ni jd pada aku...sbb benda kecil gile je kot...

    ReplyDelete
  4. adoi... benda kecik pon boleh jadi isu ke...? aiyoooo... hehe~

    ReplyDelete
  5. izzat: haha..tau tak pe..sbb tu aku pelik..nak gelak pon ada...
    hatiretak: follow balik org tu dan komen ke maksud awk?..hehe...sory blur..haha

    ReplyDelete