Selongkarlah

Sape Aku

My photo

Sape Aku?.Aku Pon Tidak Tau....dalam misi mencari diri sendiri...sedang mengenal selok-belok dan erti kehidupan..

Sunday, February 6, 2011

Percutian



helloooo0..... assalamualaikum...fuh, ok setelah penat dan keringat dah beransur hilang, so aku mula lah nak update kembali blog ni...penat ape??...penat dari bercuti hari tu la....cuti ke mana??..ha baca la entry sebelum ni ye....ok la entry kali ni akan penuh dgn gambar dari perkataan..sebab gambar menjelaskan 1001 maknakan..so x payah la aku nak taip lebih2, just tengok je la....


entry kali ni agak pendek...aku just nak masukkan beberapa gambar je...nak edit2 gambar malas..so kali ni dapat update ringan2 je...hehe...so ni jela beberapa yg dpt dipaparkan...kalo nak tgk lebih, tengoklah kat laman Flickr aku..okthanksbye...


pasal mesti ada gambar mcm ni??...amik gambar sendiri pegang kamera..aku pon x faham...so anyway ni sebelum bertolak ke Langkawi, selepas majlis persandingan sepupu yang aku mcm dah lame x jumpa sampai x kenal kat Perlis....fuh..penat siot..dah la baru lepas balik dari training kat UiTM, terus shoot ke Perlis!!!...what!!!...*ok ko nak kecoh2 buat pe padahal ko dalam kereta terbongkang tido*..oksudah..

p/s: sedar x yang muka aku sudah makin gelap??...ni semua gara2 training x sudah kat padang!!...tapi x pe, nmpak la jantan sikit kan...ceyh!!!!!...

..................skip beberapa jam, sementara aku tengah berdengur kat dalam kereta.....................


ok bila dah smpi kat jeti..siot feri pukol 6.oo!!..aku dah la penat...tggu pulak lagi...barang2 yang dibawa, hmm mmg tak payah cerita lah, nak letak gambar pon rase x muat entry kali ni, byk gile bawak...mcm nak pindah jadi penduduk tetap Langkawi pulak, jadi org pulau...aish...ok2, bila dah sampai je kat Langkawi..sampai malam ko tahu tak!!...yela dari tengah hari kat Perlis bertolak petang2 ke Langkawi mmg la smpi malam.....mmg dah tak ingat dunia dah, nak amik gambar pon malas, sebab penat giler....abah cepat2 sewa kereta, then terus check in Hotel....dah sampai terus lompat kat katil, tidor...oksudah..

keeseokkan harinya, bermula lah berjalan2 sekitar Langkawi, disebabkan dah agak selalu jugak Lah pergi sini, so kali ni x byk tempat yang nak dilawati, tmpt biase je...lagi pon disebabkan ada 2 org budak kecik, so x dpt la nak jalan lame2...tmpt yang pergi hari tu just sekitar2 dkt dgn hotel je...tapi yang tmpt wajib pergi ialah, kedai tmpt jual COKELAT...yes!!..itu wajib, mesti borong cokelat..*mane la tak GEMOK, setiap kali makan nasik, makan cokelat, minum air manis*...fuh, tapi puas borong cokelat2 tu sume, cukup kalo nak bawak balik Shah Alam jadi bekal satu sem..lepas tu ada lah pergi ke mane2 lagi, tapi disebabkan terlalu lambat update, dah terlupa pergi mane...gambar pon dah berterabur tak tau yg mane satu..oklah





 ok petang2 tu famili turun lah ke pantai, nak tengok sunset kononnye....aku dgn kaki terencut2 cekal kan hati pergi jugak.....fuh!..bila smpai sane...mmg heaven bagi sesiapa yang mata dy mmg ranjang..aku sampai2 je, ha hamek ko, bikini sane, bikini sini...astaghfirullahalazim ..aku jalan buat2 tak pandang *padahal mata jeling2* *winkwink*...haha...

ok dah penat2 jalan2...malam2 nak round kat area2 situ jugak...tak jauh pon, jalan kaki pon boleh sampai..tapi memandangkan ada 2 orang budak kecik..dekat2 pon naik kereta jugak...so malam tu mula2 nak makan ikan bakar...tapi tengok2 full house la pulak tempat tu, melambak dgn mat salleh (0mputih)..rase mcm kita pulak yg jadi tourist kat situ...so terpaksa la makan kat restoran arab ni...



so macam biasalah..kalo datang kat kedai arab, famili aku mesti order Mandy Chicken...ah lantak la, walaupon dah bosan makan benda ni, lantak je..last2 skali aku jugak yang bedal sume....tp jika nak dibandingkan masakan dgn restoran Al-Rawsha..kat sane konfirm lagi sedap..tp alhamdulillah..kenyang jugak lah malam tu...



pagi2 keesokkan nya, utk last day, pergi lagi ke pantai..tapi kali ni x da org yg nak mejolok mata..so tenang sikit...haha...





.........................ape aktiviti lepas tu pon aku dah tak ingat...........................
p/s: lepas ni jangan lambat update..ko tu dah la pelupa...







ok, bila time makan tengah hari, aku nak cerita sikt, aku makan makan special la KONON nye..kat tmpt lain x boleh dpt...nama nye Nasi Goreng Langkawi...ha??...aku dgr je, lps tu nak try..ye la x pernah dgr kan, slalunya nasi goreng USA, kuey teow Hong Kong. mcm2 lagi lah..kali ni N.G. Langkawi..Langkawi???..haha..bila smpi je order tu...hmmm...yg lain nye ada ikan goreng macam kena langgar lari (sbb ikan mcm dah rupe ape dah)..belacan seciput, nasi mcm nasi grg kampung...(ni bukan rungutan ye...jangan salah faham)..oktuje..




lepas makan, pergh!!..borong cokelat for the second time...konfirm Gemok lps ni ko afieq...abis la...



then lepas puas memborong2 cokelat utk sesi mengGemokkan badan..pergi lah kejap kat Dataran Lang..yela kalo dtg Langkawi kalo x pergi sini mcm x pergi Langkawi pulak kan...sempat lah bergambar2 sakan kat sane walaupon panas terik matahari mmg tahap sape x dpt tahan dan x cukup iman kat hati bole memaki/mencarut sume ...ok2sudah..





































ok rasenye tu je la kot...aku sume dah lupe ape yg berlaku kat sane...nak taip2 panjang pon aku dah tak ingat..hmm...so??..

okbai


1 comment:

  1. boringgggggggggggggggggggggg !
    *padahal dlm hati jeles

    ReplyDelete