Selongkarlah

Sape Aku

My photo

Sape Aku?.Aku Pon Tidak Tau....dalam misi mencari diri sendiri...sedang mengenal selok-belok dan erti kehidupan..

Monday, December 20, 2010

KOSKENKORVA


Ok kali ni bernada serius...ehmm betulkan tekak...ok set.


KOSKENKORVA...emm sedap dgr bunyinya kan..tapi ape benda ni sebenarnya?..bunyi mcm perkataan Russia kan..tp sebenarnya KOSKENKORVA ni ialah sebuah perkampungan kecil di Finland..(source from Wikipedia)..

tp bukan asal usul kampung ni yg nak dibicarakan....wat pe nak msk hal org Finland....boooring...ok sebenarnya aku kenal nama KOSKENKORVA ni semasa aku belajar di UiTM Sri Iskandar dulu....ada sejilid buku/naskah yg diberikan pada student2 di sana...dgr2 cerita daripada budak2 Architecture...maafkan kalau silap...tp ape yg ada pada buku ni yg buatkan aku tertarik??...ehm..sebenarnya buku ni terdpt byk hasil2 karya tentang puisi, cerita pendek yang berbaur keremajaan...Kandungannya mungkin ada yang agak kasar dan lucah ye...tapi bukan dari sudut gambar..tp perkataan...(*peringatan ini bukan buku porno ok)..

tp bagi aku setiap yang dipersoalkan dan diperkatakan amat jujur giler...serasi dgn jiwa remaja sekarang nih...ia berkait dgn percintaan, persahabatan dan emm lain2....masa pertama kali  1st time aku bace buku ni dulu aku terus tertarik...menarik memang deBOM...la nak dikatakan...sebab ia merupakan sesuatu yg baru..aku x pernah jumpa buku seperti ni...ala korang mesti pernah tgk cerita KAMI kan??...kan??...kalo x pernah tgk pergghhh...(pergi tgk sekarang)...buku ni mcm dr TEKA TEKI la...sbb aku x tau sape yg buat...tp fanzine KAMI tu ttg indie2 band sume kan..tp ni lain skit...penulis2 dlmnye pon berbeza2...tu yg best bila bace...idea sume pelik2 dan agak abstrak jika nak difahami...tapi itu lah yg mereka nak..supaya pembaca mengorek dan mencari makna2 disebalik puisi/cerita mereka tu...

so kalo nak tgk mcm ne buku tu ....ni dibwh ni....buku dy x cantik pon..jus print kat A4 paper je..
















OK itu saje...

p/s: ade sape2 pernah bace buku ni x??...kalo ad, ada jilid laen ke??...nak pinjam..haha



okthxbai







4 comments: