Selongkarlah

Sape Aku

My photo

Sape Aku?.Aku Pon Tidak Tau....dalam misi mencari diri sendiri...sedang mengenal selok-belok dan erti kehidupan..

Friday, July 23, 2010

~kokurikulum~ music is my life??????




"Ok".

Untuk kali ni aku nak bercerita sedikit tentang subjek yang PALING DIMINATI oleh semua student kat UiTM ni....iaitu subjek kokurikulum.....



Ok...sekarang subjek ape yang ak pilih utk koko ni???.....haha....kalau semester lepas ak mengambil subjek DRAMA, yang memang ak  amat minati sangat2.....so ape kate sem ni ak amik musik plak???...ha.....jgn piker ak x tau maen musik.....nak tau ak maen musik ape???...haha....alatan yg ak memang amat TAHU untuk maen ialah....GUITAR???...NO....PIANO????....NO....VIOLIN???...NO.....so ape yg ak tau maen ni....haha...kalo nak tau jugak, ak memang pandai maen.................ketuk2 MEJA......



Ha....musik gak tu....ape2 yang megeluarkan bunyi bole dikira musik gak la kan...cume bingit la pale korang nak dengar.....haha........tp musik mengeluarkan bunyi dan bau itu x dikira ye...



Ok.....semasa kelas pertama kelas musik....instructor kitorang tu...perghhhh...mantap gile maen....tp dia bwk guitar elektrik ngan keyboard jela......walaupon kat rumah ak ad dua guitar....elektrik ngan akustik.....tp....hmmm, buat tmpt habok je........ ad nilai estetik la konon....tp mmg ak nye keinginan dr dulu lg nak maen biola,tp x berkesempatan.....haha....



Ok back 2 klass....ak tau ak x tau maen muzik yg dpt mencairkan hati wanita2 diluar sane....namun begitu, ak dpt mencairkannya dengan suara yg LUNAK ak..... amacam??? haha.....ape2 pon mase klass tu, ak dpt la merase pegang keyboard, agk bes la kelas dy....sempoi je.....tp yg agk x berape best u...kiteorang kene buat folio ttg musik komersial ni.....hmmm...x pe la, dr budak2 yg berlari sane sini kat padang tu baik ak buat folio (utk pengetahuan korang ak x berapa minat maen sukan) so that’s good enough for me...



Tp....yg TERBESTNYE...mase time puase....Lecturer muzik kiteorang tu bg kelonggaran...haha....maen muzik je.....x byk lecture....memekak la sekuat mane kite nak.....bole pergi kat bilik muzik kat sini...untuk final assessment lak...kite diberi pilihan utk buat koir atau maen band.....tp kalo nak ditengokkan koir la kot.....kalo nak tgk kiteorang bertunggang-langgang kat pentas tu, ha masuk la band.....konfirm pecah bernanah telinga korang....sbb yg masuk koko ni pon saje2 je nak msk...bukan tau sgt pon maen muzik......tp sbb  tu la diorang msk kot...nak belajar....kononye la...



So....nantikanlah lagu dari ak plak ye....sbb video lakonan ak dah pernah buat mase sem satu, dan mendapat sambutaan hangat hangat taik hayam.....haha...ok la...can cin cau.... 



No comments:

Post a Comment