Selongkarlah

Sape Aku

My photo

Sape Aku?.Aku Pon Tidak Tau....dalam misi mencari diri sendiri...sedang mengenal selok-belok dan erti kehidupan..

Saturday, September 17, 2011

Minggu Pertama di UiTM



______________________________________
______________________________________________________

"Minggu Pertama"

______________________________________________________
______________________________________




wah terasa lama agaknya tidak menghupdate blog....pheww alasannya MALAS...ye mmg kurang rajin sejak kebelakangan ni..al maklumlah dah masuk Semester baru kan...alhamdulillah Minggu pertama berjaya diharungi...*padahal update blog kat rumah*...nasib baik rumah dekat...dapat berulang alik....

Tentang subjek yg aku amik Semster ini semua best2 Belako...yg paling berTakhta di hati ni mungkin Subjek BUILDING SERVICES...yeah...aku minat ape2 subjek yg berkenaan dgn bangunan...tak kiralah subjek Building ke Building Services ke..aku mmg lebih cenderung kepada itu walaupon bukan subjek CORE....oh well...

dan ada tak aku maklumkan aku mengambil subjek Bahasa Ketiga iaitu bahasa Perancis..ala French, yg Parisss tu....Bonjour! Je m'appelle Afieq...et toi?.....haha...

tentang kolej...walaoweyh...kolej mmg HOROR gile...bawah kelas...atas Bilik2 Lelaki....ada satu masa, pagi2, masa TAIK MATA masih lagi bertempek kat mata aku, keluar nak mandi dgn hanya bertuala wanita, eh jap, bertuala, mak ai, tiba2 kat luar ada GIRL GIRL lah weyh...dgn MENDADA aku keluar..tak nak la nmpk sgt kemaluan diri terus masuk bilik balik...terus pergi bilik air..buat bodo je..kolej KENANGA...antara kolej yg terlama kat UiTM...HAMEK ko....tapi bukan nak merungut, apa2 pon alhamdulillah dpt penginapan masa kat kolej...

walaupon baru Seminggu kelas bermula...Kelas Trip dah rancang bagai...yg paling best ada Trip masa Raya Haji nanti...*masih dlm perancangan*...trip berbuat kebajikan masa RAYA HAJI di Sumatera...walaoweyh best gila....bajet2 utk keseluruhan trip hanya RM500 sahaja!!...BERBALOI BALOI....kecuali jika dpt SPONSOR....kalo dpt tajaan,  dari Tiket Kapal Terbang ke bayaran Tandas Awam pon dicover...so ada sape2 nak SPONSOR?.....*buatmukacomel*....

satu lagi Trip semasa cuti Semester ke Hong Kong untuk mewakili UiTM....perghhh ni pon aku nak...sponsor beb...tapi perlu lalui proses Interview dulu...kena pandai English sume... ehem2 kena start practice ni....dah KELAT dah lidah aku nak berbahasa Ingelis.....

apa2 pon...itu sahaja setakat ni..dah balik Kolej nanti NON HADO den nak menghupdate nye...pham2 la ye...nak mengejar impian...ceyh...okthanksbye...


p/s : Biasiswa JPA den x dapat..sobsobsob...mungkin dah x ada rezeki...tak apa...rezeki ada di mana2..hanya perlu pandai cari, usaha dan berdoa pada Allah sahaja....doakan agar semester ini berjalan lancar bg aku...







9 comments:

  1. Selamat bertapa balik dekat uitm hihihi ;]
    Semoga lancar semua urusan.

    ReplyDelete
  2. bestnya ada trip Uitm bagai... jeles....huhuhu

    ReplyDelete
  3. @azham : hehe...insyaalllah kalo dpt pergi..kalo x dpt..T___T

    @fatin : la bhsa French senang je..tp terbelit jugak la lidah nak menyebut..hehe

    ReplyDelete
  4. @kak aisha: eh really??...tak tau pulak...so ada can lg lah ni..ingt dlm web kate sebulan selepas tarikh mohon..hehe

    ReplyDelete
  5. french? sengau!~ penat ah blaja.. hoho
    merci!~

    ReplyDelete