Selongkarlah

Sape Aku

My photo

Sape Aku?.Aku Pon Tidak Tau....dalam misi mencari diri sendiri...sedang mengenal selok-belok dan erti kehidupan..

Thursday, January 20, 2011

kembali semula



alhamdulillah..setelah sekian lame x berblog, akhirnya temui juga ketabahan hati ni walaupun x da idea nak tulis ape....ok setelah 3 minggu bergelar pelajar Degree di UiTM Shah Alam..akhirnya aku berjaya menyesuaikan diri di sini...walaupun aku mengaku minggu pertama merupakan minggu yang amat sangat menyiksa dan sengsara buat aku..(maaf BM beterabur...fail!)   .ni kerana aku bukanlah jenis yang pandai bertegur-sapa...terukkan, dah tua2 mcm ni pon susah nak kenal2 ngan orang baru....fuh...tapi tak pa, lama2 aku dpt juga menemui keserasian di antara teman sebilik (roomate)...

ok...di sini juga aku nak mengaku bahawa aku sebelum ni bukanlah seorang yang suka bersukan
-___________-  ...tapi setelah berada di Shah Alam, dengan tiba2 aku berminat pulak untuk bersukan....jika ada yang terbaca TWEETS aku, aku selalu bercerita ttg Ultimate Frisbee....sukan ape nih...mesti korang fikir frisbee ni sukan yang main dgn anjing tu kan??...orang baling, anjing tangkap....tapi sebenarnya bukan...aku agak jakun jugak lah sebab aku tak pernah menyangka frisbee ni boleh di jadikan sukan yang agak mencabar dan memerlukan stamina dan skill yang baik....kalo korang nak tau sukan ape ni search je la ULTIMATE FRISBEE kat internet ke Youtube ke....

semasa kat shah alam juga aku berpeluang mempelajari bermain sepak takraw...fuh!..akhirnya aku menjadi lelaki sejati!!.( tak bermakna aku bukan lelaki ye..)..haha..padahal main sikit je kaki dah sakit... T___T...

Ok masuk kebahagian akademik pulak.....setelah 3 minggu, aku di sini nak mengatakan bahawa aku tak tahu apa yang aku belajar!!....lecturer suma dah anggap budak penerapan sebagai "dah tau semuanya" padahal tidak!!...kiteorang suma masih terpinga-pinga lagi ape yang lecturer ajar.....kelas selalu cancel!..study plan utk semester ni hanya 14 minggu...dan sekarang dah macam membazir 3 minggu...so hanya tinggal 11 minggu je lagi nak cover sume subjek...what!!!...say what!!!...aduh harap2 dapat cover sem ni...jangan lah tersungkur..insyaallah aku boleh!

3 comments:

  1. lect kat shah alam lain sikit
    insyallah ko boleh

    ReplyDelete
  2. salam

    awai-awai mmg macam tu, lama lama okeh la tu :)

    ziarah rakan yang saya follow :)

    ReplyDelete