Selongkarlah

Sape Aku

My photo

Sape Aku?.Aku Pon Tidak Tau....dalam misi mencari diri sendiri...sedang mengenal selok-belok dan erti kehidupan..

Wednesday, July 28, 2010

SHALL WE DANCE?






DATE 27/JUNE/2010






SHALL WE DANCE?






FADE IN..



Okey, SHALL WE DANCE?...Have u ever see the movie?.....If not, I suggest that u do so...



Entry kali ni ak nak menceritakan sedikit tentang kelas BEL atau English class....ceritanya begini, kami telah ditugaskan untuk mencari lirik lagu yg kami minati, dan kami harus menyanyi dihadapan kelas sebagai salah satu penyampaian tugasan kami itu.....nak tau ak amik lagu ape???....ak telah mengambil lagu Original Soundtrack dari cerita yg amat ak minati iaitu, ape lg, SHALL WE DANCE la.....



Lagu ni memang agk jiwang skit la, tp kandungan lagu ni amat bermakna bg ak.....tajuk lagu ni ialah THE BOOK OF LOVE – by Peter Gabriel.......hehe....tajuk agk jiwang gak la kan.....ok, semasa dalam kelas...ak memang x sangka nama ak antara yang terawal untuk dipanggil....memang mengelabah la mase tu.....kertas lirik yang dipegang, pergh macam nak terkoyak ak pegang, jantung macam nak jatuh...tp ak maintain untuk stay cool....haha, kalo x berpeluh2 la ak nanti....



Mase kelas tu jugak ak telah membuat statement yg agk jiwang...ceyh....bila lecturer tanya  “ Why did you choose this song?”...pastu nak tau ape jawapan ak....haha ak cakap    “because this song makes me in love”...MUAHAHAHAA.......sengal tol....ak saje je ckp macam tu....hehe.....”Love is in the air”...padahal x da  sape pon lg yg adedihatiku ini”....



Okey, kalo korang nak bace liriknya....sila kan,





THE BOOK OF LOVE


~ PETER GABRIEL





The book of love is long and boring,


No one can lift the damn thing,


It’s full of charts and facts and figures,


And instructions for dancing,


But I, I love it when you read to me,


And you, you can read me anything,





The book of love has music in it,


In fact that’s where music comes from,


Some of its just transcendental,


Some of its just really dumb,


But I, I love it when you sing to me,


And you, you can sing me anything,





The book of love is long and boring,


And written very long ago,


It’s full of flowers and heart shaped boxes,


And things we all too young to know,


But I, I love it when you give me things,


And you, you ought to give me wedding rings,


And I, I love it when you give me things,


And you, you ought to give me wedding rings,


You ought to give me wedding rings.





Bole tahan la lirik dy kan???......antara salah satu factor ak pilih lagu ni sebab ak suke giler dgn cite Shall We Dance yg dibintangi oleh Jennifer Lopez.......hatiku yg keras ni cair gak la tgk cite ni....sebab ia menceritakan tentang cinta seorang suami pada isterinya...yg isteri ni plak sangka suami dy ad AFFAIR ngan guru tarian ni...tp sebenarnya laki ni buat sumenya utk isteri dy.....waaaahhhh.....tu dia sinopsis yg agk tah ape2 ye.......so kalo korang bosan2 tu, pegi la cari movie ni ye......sebab cerita ni memang best!.....






OUT....

No comments:

Post a Comment