Selongkarlah

Sape Aku

My photo

Sape Aku?.Aku Pon Tidak Tau....dalam misi mencari diri sendiri...sedang mengenal selok-belok dan erti kehidupan..

Thursday, July 28, 2011

Koleksi Binatang Buas!



___________________________________
______________________________________________________

"Binatang Buas"

______________________________________________________
___________________________________




ok aku serius..Memang tahap serius tak ada kerja lain and tak ada idea lain nak HUPDATE aku punya entry dgn kata2 pujangga yg panjang lebar...sejak kebelakangan ni aku mmg suka sangat sumbat gambar2 dlm blog aku ni...ko ingt ni blog gambar ke ape hah?..nak kate tak ada Tumblr dah ada...Flickr dah ada...sumbat lah gambar dlm situ..ayo...

so kenapa aku tak update dgn sumbat gambar2 ni sume dlm Tumblr dgn Flickr?...well sbb Tumblr kebanyakkannya Followers aku adalah MAT SALLEH..OMPUTIH tau omputih...*ceyh bangga kejap*..haha..kalo aku cerita kat situ dlm BM pon bukannya diorang pham pon...so sbb tu aku nak sumbat pale otak Followers aku sume kat blogspot dgn gambar2 yg tak seberapa ni...hehe..maaf sume....harap2 janganlah meluat ye nak dtg menjenguk blog usang ni hanya kerana aku post gambar banyak2 yg memang akan menyakitkan mata anda semua....

di sebabkan tiada...diulangi TIADA berita nak di sampaikan dgn kata2 panjang, jadi dgn HUPDATE dgn gambar ala2 WORDLESS WEDNESDAY pon jadi lah...so basically everyday is WORDLESS WEDNESDAY for me then...maybe, just maybe this coming Ramadhan there will be SOME stories that i will write and share here..so for now, i only FEED this blog with just some RANDOM pictures...so i hope u guys..ermm ENJOY?...haha..

p/s : pasal aku bajet nak speaking2 kat sini?..dah la English berterabur...




ok sebelum tu sape tahu tempat ni??..serius cantik gile...walaupon tempat dia sempit, kecik je..tp serius cantik...tp tempat tu ditutup dgn pagar...so tak dpt masuk..amk gambar dr luar je cukup...T___T... ok tempat ni kat Melaka, Jonker Street...memang tempat ni terpelosok sikit...kalo jalan2 situ mmg susah nak perasan..sbb terletak di antara dua bangunan ..

p/s : aku suka dgn keadaan Bandaraya Melaka sekarang..mmg cantik <---bajet mcm bukan org Melaka je...


ok memang tak ada kena mengena langsung dengan tajuk...dah2 nah amik lah binatang buas yg ditunggu2 tu.. <--perasan ada org nak tunggu2...




Dumbo The Flying Elephant
____________________________________

kesian Dumbo punya gading kena potong T___T


Kambing The Beeek Beek
_____________________________________




The Standing Tikus Mondok 
____________________________________





The Shy Hedgehog
________________________________

sape ada NATE ni??..aku nak!!..Sugar Glider pon boleh jugak!!!




Tikus : Si Ibu Susuan
_______________________________




Harimau Malaya
______________________________

nama dia sebenarnya SULTAN...bini dia Azian kot..lupa nape dia panggil Azian semperna nama Artis mane tah..
KELAS KAU MARIA nama RIMAU panggil Azian...motif bg nama tu?..haha..bagilah nama MIMI ke..KIKI ke..KOKO ke..baru mcm NATE sikit..haha..


The Cub
_____________________________


nama NATE ni pulak NESON atau boleh dipanggil DUMA...
dilahirkan 1.2kg..di lahirkan BUTA selama 9 @ 10 hari....



ceyh mcm NATIONAL GEOGRAPHIC dgn ANIMAL PLANET pulak...siap ada details nama berat sume lg..haha...ha tu lah...kalo dah jenjalan2 tu jangan tengok2 je...bawak BUKU , salin NOTA, manfaatkan MASA yg ada...ILMU ALLAH nak beri di mana2 saja...*ceyh tazkirah kejap*



ok ape2 pon kalo sesiapa yg betol2 rajin tu..boleh la tgk video ni...montaj aku bersama Kawan2 di Perak...tak sangka ni enjoy kami yg terakhir kerana masing dah ikut haluan sendiri...4 orang termasuk aku dah berpindah ke Shah Alam..so mmg rindu masa tu...T__T




p/s : aku tak puas hati nape Blog tak boleh BESARkan video youtube?!





ok dah tak mau sedih2...jap2..aku ada lupa satu gambar..ni kalo sape yg tak cukup umor lagi boleh tinggalkan page ni sekarang eh...aku tak tanggung jika anda di tangkap melihat benda yang kurang SENONOH...18SXXX punya...





Kambing Gersang
_____________________________


kambing ni STIM doh tgk kawan aku!!!...




hahaa..okthanksbye!




9 comments:

  1. lpas nie klu follower naek msti sbb kambing tue ngee

    ReplyDelete
  2. haha..kambing oh kambing..
    haa..kambing baka pe ni..lain macam je..huhu~

    ReplyDelete
  3. @ezad : haha...kambing ni gatai sungguh..bahah..kambing Gurun mana tah..

    ReplyDelete
  4. aku pun suka dengan Melaka
    :-)

    ReplyDelete
  5. @Hans : haha..tau tak pe..aku suka sangat2...selain KL aku suka Melaka..haha..

    ReplyDelete
  6. lost world of tambun!!!....rindu beb!

    ReplyDelete
  7. tgk la part mna tgn dia pegang kambing tu mau x stim...binatang semua mcm tu...pegang part tu mmg komfem stim punye...hahahah

    ReplyDelete
  8. @Han : haha..tu la psl..terus naik oh..haha

    ReplyDelete