Selongkarlah

Sape Aku

My photo

Sape Aku?.Aku Pon Tidak Tau....dalam misi mencari diri sendiri...sedang mengenal selok-belok dan erti kehidupan..

Sunday, June 12, 2011

CINEMAGRAPHY

Ever heard of CINEMAGRAPHY???....ya aku baru tahu pasal benda ni....apa yg best sangat pasal cinemagraphy ni??...well benda ni sebenarnya boleh membuatkan dalam satu gambar hanya objek yang terpilih saja yang dibenarkan untuk bergerak...tapi teknk ni boleh digunakan dengan Video sahaja...so kalo siapa yang ada amik video tu boleh la try benda ni eh...

ok sebagai contoh...jika korang ada amik VIDEO baju korang yang cantik2 tu sambil ditiup angin sempoi2 bahasa...ala2 hot stuff tu..boleh la korang gunakan...tapi bila ada gambar yang tak diperlukan bergerak contoh adik2 korang berlari kat belakang tu...korang boleh kasi berhenti gambar adik korang lari...yang hanya tinggal gambar korang je yg bergerak...teknik ni menarik sangat tapi amat susah n perlukan latihan yang kerap....sabar tu mestilah...aku masa try benda ni darah mmg dah takat kepala dah....nak cari sequence gambar yang sesuai tu yang ssh...

tapi bila dah dpt video n sequence yg mmg MANTAP...hasilnya...perghhh mmg puas hati gile ah....
aku ada CUBA, TRY, TEST satu video baju aku yg baru amik ni....ok hanya baju je yg gerak kan...tp sebenarnya KAIN PELEKAT kat bawah tu gerak jugak...tapi aku dah stopkan kain tu...hanya baju aku je nmpk gerak2 gitu...

ni cubaan pertama eh...nak try2 je....lps ni aku akan cuba amk VIDEO yg lebih cantik so aku boleh buat mcm ni lagi...

P/S: aku guna laptop biasa je...so proses nak bikin ni benda mmg lambat...kalo korang yang kaya raya tu, ada MACbook tu semua, untunglah....mmg laju je buat benda ni....





ok kalo korang nak tau lebih lanjut pasal CINEMAGRAPHY ni bole la pergi page ni eh...



Kalo mmg dah malas SANGAT kan nak klik page tu...ha amik ko tgklah kat sini...

Coco Rocha...my favourite model....muahaa

Rokok tak baik untuk kesihatan...so kasi pijak!!


Rambutmu harum semerbak kasturi..


n pada sesiapa yang berminat boleh lah try dgn melihat Video tutorial ni eh...




so kalo dah bosan2 tu tak tau nak buat ape...try lah buat benda ni.....mmg naik DARAH nak buat...tp bila dpt hasil, mmg BERBALOI-BALOI...


P/S: this technique requires ONLY ADOBE PHOTOSHOP CS5 EXTENDED





6 comments:

  1. smart la bro..

    tapi ONLY ADOBE PHOTOSHOP CS5 Extended...?? huh...

    ReplyDelete
  2. like this......nak ikot blaja skali boleh???serius sangat berminat...=)

    ReplyDelete
  3. cool gila yg ini! stress jap. grr T__________T

    ReplyDelete
  4. hi fza!! Honey Bee!!!...hehe..yes mmg cool gile like cool gila..haha

    ReplyDelete