Selongkarlah

Sape Aku

My photo

Sape Aku?.Aku Pon Tidak Tau....dalam misi mencari diri sendiri...sedang mengenal selok-belok dan erti kehidupan..

Sunday, May 22, 2011

ITS ALL IN ONE ENTRY!.. ┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌ ┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌


p/s: tajuk entry ni tak berkenaan langsung pasal perpaduan ke ape2 ke tu sume...

WARNING! PLEASE READ CAREFULLY : THIS ENTRY MIGHT CAUSE BRAIN DAMAGE, STRESS, NAUSEA, MELUAT, RASE NAK CAMPAK LAPTOP KORANG, NAK PANGKAH PAGE NI...SO A FRIENDLY REMINDER THIS ENTRY IS GOING TO BE LONG AND BORING..


OKEH OKEH..so what's up with the tajuk entry kali ni ha?..ha...ini sbg satu pembalasan kepada aku sebab dah terlalu lama meninggalkan blog ni usang... ┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌ ┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌.. apa yang aku nak tulis dalam entry kali ni berkenaan dgn sepanjang semester kedua aku kat UiTM Shah Alam sebagai pelajar degree...wohooo!!!...well actually bukan semester kedua pon sem pertama tapi PART 2...faham?? kalo x buat fham jela eh..malas nak 
terangkan..haha


oh well sebagai permulaan ni topic dan subtopic yang akan dibentangkan:

1. CLASS TRIP--MELAKA , JOHOR
2. MELAWAT SEKOLAH KHAS
3. ANNUAL DINNER
4. ULTIMATE FRISBEE THING
5. SOMETHING ELSE
6. FINAL EXAM 

p/s: ko ingat ni subjek ape nak TOPIC , SUBTOPIC bagai ha?!


(menari belly dance kejap)
┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌ ┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌


TOPIC 1

CLASS TRIP FOR 3 DAYS & 2 NIGHTS TO MELAKA AND JOHOR BAHRU


Fuh trip ni antara class trip yang terbaik aku pernah pergi...3 hari 2 malam kot..best mmg best...walaupon satu kelas mula2 berkompot tak nak pergi..akhirnya secara paksa rela terpaksa pergi...aish..trip ni bukan sahaja trip utk main2 ye, ni 2 dlm satu...trip utk assignment Valuation sekali...aku mls nak bebel pasal assignment bukannye korang tau pon so skip la bab2 buat assignment...

p/s :maaf kalo aku ada tertipu sikit sbb benda ni dah lapuk dah aku je lmbt update

eh jap2...utk mengelakkan kebosanan yg melanda..apa kata aku sajikan gambar jela...senang keja aku...haha..nah hamek ko



DI MELAKA

dataran pahlawan, river cruise, china town kot?..





DI JOHOR


danga bay, stay kat UTM, ayer hitam




TOPIC 2

SEKOLAH MENENGAH PENDIDIKAN KHAS (VOKASIONAL)

Okey topic ni boring sangatzzz...poyo lak tu ..konon budak baik pergi lawat sekolah vokasional padahal dtg just nak hantar barang pada seorang budak kat sekolah tu....barang ape??...ish yg ni aku takut...barang yg aku hantar ialah...ermmm HOLY WATER...ah aku x pegang pon..dikirim kawan aku yg kristian utk adik dia tu je....

tapi serius sayu bila dgr cerita bila adik kwn aku ni yg kristian di buli dgn budak2 islam kat sane...mmg x patut..budak ni x boleh berkata2 mahupun mendengar...kesian aku tgk...yg sedihnya walaupon dye kerap dibuli...masa waktu solat, dy sanggup kejutkan kwan2 dy yg islam utk solat...alhamdulillah baik sggh bdk ni...yg aku tak minat yg bdk islam tu buat pada dy mmg tak patut...


bila masuk ke sekolah ni...aku rasa janggal...adakah ni sekolah...sekolah yg aku tahu, riuh sana...riuh sini...pekik sana, pekik sini...lari sana. lari sini...namun bila aku jejak kan kaki, satu perasaan sedih pilu menyelubungi aku...senyap sunyi tanpa sebarang bunyi...

lalu aku lihat ada sekumpulan murid perempuan bermain bola jaring...namun aku heran, mengapa mereka bermain dgn senyap...perasaan pilu menyelebungi aku lagi...aduh pilunya lihat mereka bermain...sedangkan kanak2 lain bermain terpekik terlolong bermain bola jaring...mereka hanya berdiri kaku senyap tanpa kata2...allah sayunya...tapi sedih aku tak dapat merakamkan gmbr suasana di sekolah tu...hanya terpahat dlm hati,...hanya Allah saje yg tau pahit getir hidup mereka...alhamdulillah aku dilahirkan sempurna...Syukur..


aku tahu mereka nampak terencat..tapi diorang sememangnya tak terencat...mereka kawan aku..jangan salah sangka..







TOPIC 3

ANNUAL DINNER-DEWAN ANNEXE

ok tone bangga sikit...*ehemehem*...aku dgn bangga sikit nak katakan aku ada band...muahahha...band aku ke???...mmg band aku tapi aku x ada dlm band...faham tak???...aku jadi kuli batak diorang je...haha...tak ah aku jadi manager tak rasmi diorang kot!!... MANAGER!!



jamming, practice session..



dinner night


sayang sayang sayang*tone lagu aliff aziz* aku tak dpt copy video masa band perform...serius terbaikk...congrats pada diorang...walaupun this is their first performance tapi still terbaik...ada yg baru blajar guitar 2 bln pon dah bole buat band...tabik!..






TOPIC 4

ULTIMATE FRISBEE!!



the best game i ever played...sebelum ni aku ada buat entry khas utk ultimate frisbee...so aku x nak ckp panjang lebar ni cerita dulu..baca sini -----> frisbee





TOPIC 5

SOMETHING ELSE

ok...dalam senyap2...sebelum exam kawan aku sume pergi merayau menjadi kutu rayau ke Kuala Lumpur...ceyh bajet aku bkn dok KL je...ala ada kwn aku dr Sabah nak merayau2 kat KL so aku ikut jela...naik ape??...fuh ni terbaik..naik motor...hahah..merempit aku malam tu...siap bole tgk2 mat rempit lagi merempit....mmg kalo mak aku tau ni nahas aku...ampunnnnn....


gigih bawak buku Marketing nak blajar kat kl..kononnye la sbb nak final dah...padahal Haremmmm..






TOPIC 5

FINAL EXAM

All  i can say is, final exams are tough people!!...ssh sangat2...baru aku rase exam degree mcm mane...
tapi satu je yg aku suka sgt time exam....final exam kat shah alam bole tiru ooo...lecturer siap tolong lagi...ada yg bawak keluar phone....cakap2...pas2 nota...rilek je...aku pon rilek jela..hahah...astaghfirullah al azim...ok sape je tak pernah meniru kan...sape ckp tak pernah dia pembohong besar dan hipokrit..haha...ceyh...tapi aku sekadar tanya2 je...pas2 nota, bwk keluar phone tu melampau la.....tp still tak strict mcm kat Perak...rilek je...pengawas periksa pon siap bole main tolong2...haha...aku tak letak gambar sbb "ko gile ke aku nak amk gambo time exam!!..ko nak aku kena gantung??!!''...ok




okeh dah habis dah semua topic...dah bole buat sesi soal jawab lepas ni...
dah lepas sume hajat nak buat entry baru...mmg bosan aku akui...input pon mcm sengal je...mane ada input dlm entry ni...bebelan semata2....ok la....one entry for the whole semester, ok la tu kan...



ok i'm done...






1 comment:

  1. serius memang pening,,..
    aku report kat mak ko, ko g merayau malam2 buta..hahaha..

    weh, ada dak course ko minat aku, siap ajak date kat dc lagi..haha..

    ReplyDelete